search shopping envelope Pinterest youtube LinkedIn Facebook Twitter instagram search

STOL på LER – udstillet på Snedkernes Efterårsudstilling 2022.

Tak til Statens Kunstfond!, som har præmieret SE22 samt har købt vores 3 keramiske stole.

Udstillingens tema, som i 2022 er FABRIK, har inspireret os til at formgive en funktionel keramisk stol, som samtidigt er helt håndlavet / håndmodelleret.

Vi har håndmodelleret tre forskellige udgaver af stolen. En stol med ryglæn, en høj skammel og en lille bænk.

Stolene er fabrikeret ud fra de begrænsninger og muligheder leret, vores hænder og vores ovn, har.

Da det ikke er kutyme at lave stole i ler, er der ikke en reference her som vi kan læne os op af. Derfor kan en stol i ler måske netop få os til at se på både stolen og materialet på ny.
Stolene ligner noget man kan sidde på, man kan aflæse hvad det er, og man føler sig tryg ved at sidde på dem. Vi har arbejdet med glaserede overflader, som er smukke og betagende og samtidigt behagelige at sidde på og røre ved.

Vi har bygget stolene op med et tydeligt indvendigt krydsskelet som støtter formen i brændingen. Lidt som man ville gøre hvis man skulle modellere en stor skulptur/krukke. Den støttende konstruktion, som gør at materialet kan bære, er her blevet til en del af stolenes formsprog.

Vi har glaseret de tre stole med blanke dækkende stentøjsglasurer i primærfarverne rød, gul og blå. Farverne står i kontrast til det unikke og håndlavede keramiske udtryk. Samtidigt kan stolene, med de klare farver og sin organiske bløde formgivning, også give associationer til formstøbte maskinelt fremstillede plastikmøbler.

Med projektet ønsker vi at gøre opmærksom på det keramiske materiales mange muligheder og ligeledes begrænsninger.