search shopping envelope Pinterest youtube LinkedIn Facebook Twitter instagram search

Udstillingen The Opening er et samarbejde mellem Claydies og Ole Jensen, og vi har valgt at arbejde ud fra det fælles koncept: Til brug.
Selve omdrejningspunktet er ferniseringen, The Opening, og de ting man bruger til en åbnings-reception; sådan at hele ferniseringen og udstillingen bliver “til brug”.
På den måde har vi tvunget os selv til at tænke brug, funktionalitet og handling, men samtidigt arbejdet med genstandene som skulpturelle objekter/helheder.
De forkellige genstande er beskrevet her nedenfor…

VINGLAS: Dette vinglas kan du umuligt sætte fra dig, og glasset udtrykker derfor den handling der udspiller sig ved en åbningsreception, hvor folk cirkulerer med et glas i hånden. Samtidigt kommenterer vinglasset på funktionen i et almindeligt glas.
Vinglasset er en porcelænsafstøbning af et almindeligt vinglas. Vinglassets traditionelle form, med den lange, tynde stilk, understreger det keramiske materiales kvaliteter, når genstanden bliver bevægelig under brænding.
Vi har placeret glasset på tre forskellige måder i ovnen, for at opnå forskellige faconer på formen når porcelænet “smelter” ned.

ØLKRUS: Et stort keramisk krus som giver associationer til gamle historiske drikkebægre.
Kruset er hånddrejet, og dekorationen er en slags etiket, som er brændt ind i overfladen. På afstand ligner det en traditionel ølflaske-etiket. Etiketten beskriver dog design, teknik og materiale på selve kruset, i stedet for at beskrive indholdet/væsken.

SJUSGLAS: En massiv kube ler, som er udhulet til at kunne indeholde en drink.
“Glassets” form understreger tyngden i det keramiske materiale og den skarpe smag af alkohol. “Glasset” er velegnet til at stable, og med dekorationen er det muligt at bygge forskellige skulpturer med geometriske mønstre.

SUGERØR: Server en sodavand eller cocktail med et fint porcelæns-sugerør!
Et engangs-produkt transformeret over i et langtidsholdbart materiale.

VANDSKÅL: Formet som en vandbevægelse når en dråbe rammer vandoverfladen.
Du holder skålen med begge hænder og sluprer vand fra kanten af skålen, som hvis du skulle drikke direkte fra dine hænder.

The Opening blev vist på galleriet Copenhagen Ceramics i 2013.