search shopping envelope Pinterest youtube LinkedIn Facebook Twitter instagram search

Med Mindcraft15 (en dengang årlig kurateret udstilling støttet af Statens Kunstfond) udstillede vi i 2015 skulpturen Fontanella på ‘Salone del Mobile’ i Milano.
Fontanella har efterfølgende været udstillet med Mindcraft15 På Designmuseum Danmark, og også været vist på udstillingen ‘Claydies Collection’ på Trapholt i 2017.

Fontanella er en genstand, som imiterer brug, men ikke har noget specifik funktion. Objektet er en slags formundersøgelse, hvor dekoration og genstand underbygger hinanden.
Dekorationen er påført med en sprøjteflaske, hvor massen selv løber ned af kanten og danner en stribe. Striberne er påført hele vejen rundt i begge ender, og giver fornemmelsen af væske der løber.
Fontanella objektet er dekorativt i sig selv, men bliver, når det repeteres mange gange, til et slags arkitektonisk mønster. Således udgør objekterne tilsammen, når de udstilles, en stor fontæne-agtig skulptur. Inspirationen til skulpturen er en champagneglas fontæne, hvor mange glas stables i en korthus-lignende konstruktion.

Med dette værk vil vi gerne understrege brugstingenes skønhed, ved at lade et hverdags-lignende objekt spille hovedrollen som ren æstetik.